Hívjon bizalommal! (+36) 30 249-18-69

Velencei gondolázás infók és árakVelence a Karnevál mellett a sok száz lagúnájáról és az azokon ringatózó gondolákról is híres. 

Igaz, hogy számos ok miatt szerzett világhírt magának Velence, azonban a karneváli maszkok mellett (amelyekről itt írtunk részletesebben) a gondola a legismertebb jelképe az olasz tengeri városnak. Érthető, miért kerül fel olyan sok ember bakancslistájára a hajókázás Velence vízi útjain, ám jóval kevesebben tudják, mire fontos odafigyelni.
 

Gondolázás Velencében: a valóra vált álom

Mint minden álom, a velencei gondolázás is akkor válhat valóra, ha megismered a részleteket. Persze egy romantikus filmben elég csak odautazni és beugrani az első csónakba, csak hát a filmek nem véletlenül kitaláltak.

Az első lépés az álom valóra váltásához az, hogy kijuss Velencébe. Ennek érdekében már most foglald le a helyed a buszos luxusutazásra a 2020-as velencei karneválra, hiszen a legjobb összekötni a kellemest a még jobbal!

Gondold meg: kiutazol kényelemben, vidám hangulatban, egy jó fej útikalauzzal Velencébe és amellett, hogy elvegyülsz a karneváli forgatagban, még gondolázhatsz is egyet! Vagy akár hármat is, ha úgy tartja kedved.

Következzenek tehát a részletek, amelyek ismeretében a lehető legjobban fog sikerülni a gondolázás Velencében!

 

Mitől egyedi a velencei gondola?

A gondola a hagyományos evezős csónakok egyik típusa, ami az egyedi vonásai révén vált összetéveszthetetlenné. A gondolának van néhány olyan tulajdonsága, amely csak a velencei hajókra jellemző.

Először is, teljes egészében fa felhasználásával, kézi munkával készül a mai napig. Másodszor, egy hosszú, ugyancsak fából készült evezővel hajtják, amit a forcola-nak nevezett evezővillában forgatnak. A forcola maga is megérne egy külön tanulmányt, hiszen talán nincs két egyforma ezekből a modern absztrakt szobrokra hasonlító evezővillákból!

A gondolák harmadik különlegessége, hogy az évszázadok alatt tökéletesítették a velencei vízi utakhoz igazítva mind az aszimmetrikus formájukat, mind a kialakításukat: egyszerre képesek embert és árut szállítani, órákig lehet kényelmesen hajtani őket és a gondolások könnyedén lavírozhatnak velük a néhol szűk lagúnákban.

 

Hogyan vehetsz részt gondolázáson?

Rendkívül egyszerűen: mivel a gondolázás hivatalos turisztikai tevékenység Velencében, rengetegen élnek meg belőle, ezért szinte biztos, hogy perceken belül találni fogsz egy szabad gondolát.

Ám ez éppen olyan, mintha Budapesten beugranál egy taxiba, hogy várost szeretnél nézni. Érdemes tehát először is azt a gondolást és csónakját kiválasztanod, aki a legszimpatikusabb. Ha még nem tudod, melyik városnéző útra indulj, érdemes előtte az útikalauzodat megkérdezni, aki elkísér a buszon a 2020-as Velencei Karneválra, vagy helyiektől is érdeklődhetsz.

 

Mennyibe kerül a gondolázás Velencében?

Beszéljünk végül az anyagiakról is. A szokásos velencei gondolatúrák ára csoportonként és túrától függően 18-125 euró között mozognak, és 25-30 percig tartanak. A csónakokban 2-6 fő fér el, függően a gondola méretétől. Az éjszakai túrák ára jellemzően borsosabb, érdemes 50% felárral számolni.

KÖZELEG A 2024-ES VELENCEI KARNEVÁL IDŐPONTJA!

 

 


Velence

3 °C

gyenge köd
páratartalom: 95 %
szél: 7.2 km/h ÉÉK
12.12.

8 °C
12.13.

8 °C
12.14.

9 °C
12.15.

8 °C