Hívjon bizalommal! (+36) 30 249-18-69

Velencei Karnevál 2024 tudnivalók, információk

 

 

Mikor rendezik meg a 2024-es Velencei Karnevált?

A 2024-es Velencei Karnevál január 26-tól  február 11-ig tart.

 

Mikor és hol lehet felszállni az Euro Travel Velencei Karneválra induló buszaira?
A Velencei Karnevál ideje alatt az Euro Travel buszjárataira több nagyvárosban is fel lehet szállni. A pontos időpontokról és a felszállási lehetőségekről az alábbi táblázatok nyújtanak teljeskörű információt. (A végleges indulási időpont az indulás előtti napokban megküldött részvételi jegyen is szerepel majd!)

 

A 2023-as Velencei Karnevál buszainak indulási időpontjai

Déli útvonal - M7
Város Helyszín Felszállás Felszállás felára
Budapest M1 (kis földalatti)
Mexikói úti végállomás
21:45-22:00  NINCS
Székesfehérvár TESCO parkoló 22:50-23:00
Siófok TESCO parkoló 23:20-23:30
Nagykanizsa M7 INA kút (Zalakomári pihenő)  

 

Hogyan foglalhatom le a helyemet a 2024-es Velencei Karneválra induló buszon?

A Karneválra való jelentkezéshez csak kattintson az Foglalás menüpontra, válassza ki az Önnek megfelelő időpontot, és értelemszerűen töltse ki a megjelenő űrlapot. Kérjük, hogy pontosan adja meg az ott kért adatokat, információkat, mivel azok elengedhetetlenek az  Utazási Szerződés megkötéséhez.  Amennyiben a kitöltés hiányos vagy hibás, kollégánk igyekszik felvenni Önnel a kapcsolatot, megfelelően kitöltött űrlap esetén viszont   a foglalás külön tájékoztatás nélkül automatikusan érvényes.

FONTOS: A foglalásokat az e-mailes visszaigazolástól számított legfeljebb 3 munkanapig tudjuk tartani, ezalatt kérjük, hogy rendezze a befizetését. Átutalás esetén ügyeljen arra, hogy akár 1-2 napig is eltarthat, mire megérkezik bankszámlánkra a pénz, ezért javasoljuk, hogy már a visszaigazolás napján indítsa el az átutalást. Amennyiben az indulás hetében történik a foglalás, úgy a befizetési határidő 1 munkanap.


Természetesen irodáinkban is szívesen fogadjuk utasainkat, ezek elérhetőségét és nyitva tartási idejét a Kapcsolat menüpontra kattintva tekintheti meg.

 

Milyen adatokat kell megadnom a foglalásnál?

Jelentkezéskor kérjük, adja meg a nevét (ahogyan az úti okmányban szerepel), telefonszámát (melyen szükség esetén mind az utazás előtt, mind az utazás ideje alatt elérhető), pontos lakcímét (irányítószám, város, utca, házszám) e-mail címét (melyet rendszeresen ellenőriz), pontos születési dátumát (utaslisták és biztosítás miatt kérjük) valamint utastársai nevét is. 
Amennyiben a megadott telefonszám vagy e-mail cím hibás, nem tudjuk a kapcsolatot felvenni Önnel, így kérjük, a foglalása véglegesítése előtt kiemelt figyelemmel ellenőrizze le, hogy mindkét adatot helyesen írta-e be a foglalás során!

 

FONTOS: A jelentkezéskor megadott mobiltelefon egész nap legyen feltöltött és bekapcsolt állapotban, hiszen idegenvezetőnk csak ezen tudja elérni Önt. Kérjük, indulás előtt győződjenek meg róla, hogy a telefonja külföldön is használható-e, automatikusan átáll-e a külföldi hálózatokra vagy manuálisan kell bekapcsolni. Autóbuszainkon mobiltelefonok töltésére nincs lehetőség! Célszerű ezért mindenkinek mobil töltőt magával hoznia. Egyes éttermekben, bárokban a személyzet szívesen segít (ha van rá lehetőség) a telefonok töltésében, azonban ehhez kérik a saját telefonunk hálózati töltőjét is.

 

Hogyan tudom befizetni a részvételi díjat?

Utasaink az utazás teljes összegét az alábbi módokon tudják befizetni:

 • Bankkártyás fizetéssel a Foglalás során, vagy
 • Banki átutalással az Euro Travel bankszámlájára, vagy
 • A Unicredit Bankban a számlaszámunkra történő befizetéssel, vagy
 • Irodáinkban személyesen, készpénzben vagy bankkártyával.

Adatok a Banki átutaláshoz:
Név.:               Euro Travel International Kft
Cím:                1062 Budapest, Andrássy u. 61.
Adószám:       14264139-2-42
Bankszámla szám: UniCredit Bank Zrt. 10918001-00000039-81930003
 

Milyen dokumentumokat kapok az utazás lefoglalását követően?
Miután utasunk lefoglalta a kiválasztott programot és befizette a részvételi díjat, e-mailben elküldjük számára a foglalás dokumentumait:

 • Az Utazási Szerződést (Kérjük, figyelmesen nézzék át az abban szereplő adatokat, az időpontot és az úttípus leírását is!)
 • Indulás előtt 1-3 nappal küldjük el Önöknek az utazáshoz szükséges Részvételi jegyet e-mailben. Kérjük, az ott megjelöltek szerint jelenjenek meg a kijelölt felszállási helyen!
 • Felszálláskor a részvételi jegyüket kérheti az idegenvezető, ezért kérjük, azt semmiképpen ne felejtsék otthon. Amennyiben nincs módjuk kinyomtatni, úgy telefonon is bemutatható idegenvezetőinknek a kért dokumentum.
 • Felhívjuk figyelmüket, hogy az azon található ügyeleti telefonszám az Önök idegenvezetőjének elérhetősége az utazás során!  Ezt mindenképpen írják fel maguknak.
 • Általános Szerződési Feltételeket nem küldünk külön e-mailben, hiszen a foglalás során Ön már azt látta és elfogadta. Kérjük, olvassa el figyelmesen az ÁSZF-et!

 

Milyen autóbuszokkal utazunk?

Irodánk minden esetben felsőkategóriás nyugati típusú, emeltszintű autóbuszokkal utaztat. Az ülések busztípustól függően általában dönthetők, de nem mindig szélesíthetők. 
Bár nem gyakran, de a jelentkezők létszámától függően elfordulhatnak emeletes autóbusz is.

 

Kiválaszthatom a buszon a helyemet?

A nagy létszámára való tekintettel az ülőhelyeket indulás előtt néhány nappal tudjuk beosztani, figyelembe véve az egyes nagyobb társaságok méretét. Célunk, hogy a barátok, családtagok minden esetben egymás mellett, vagy egymás közvetlen közelében ülhessenek. Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben az együtt utazók külön-külön foglalnak, nem tudunk garanciát vállalni arra, hogy ugyanazon az autóbuszon és/vagy egymás közelében tudnak majd ülni. Emiatt javasoljuk, hogy amennyiben többen utaznak együtt, úgy egy foglalást készítsenek.

Fix ülőhelyek foglalására felár ellenében van csak lehetőség!

 

Van a buszon WC?

Az új EU szabványoknak és előírásoknak megfelelően, a legújabb autóbuszokba már nem építenek be WC-t. Azokon a buszokon, ahol van még WC, kényelmi szempontok miatt (a WC közelében ülőknek kellemetlen), valamint technikai okok (a tartályok ürítése és fertőtlenítése speciális előírások szerint történik, s erre az út során nem nagyon van lehetőség, illetve télen a kinti hőmérséklet hatására a tartályok befagyhatnak) miatt, a mosdó nem használható.

3-4 óránként tartunk pihenőket kulturált benzinkutaknál, ahol mindenkinek lehetősége van kényelmesen mosdóba menni. Érdemes aprópénzt készíteni a mosdóhasználathoz! Amennyiben a tervezett megállókon kívül lenne szükség korábbi technikai szünetre, kérjük, jelezzék időben az erre vonatkozó igényüket kollégáinknak, s az első lehetséges és alkalmas helyen megáll az autóbusz.

 

Mit vigyek magammal az utazásra?

Nem érdemes sok mindent hozni, mert behajózást követően a buszokra csak este szállunk vissza. Célszerű gondolni arra is, hogy amire Velencében szükségünk van, egész nap magunkkal fogjuk vinni. Az autóbuszokra hozható párna és takaró, valamint olyan személyes tárgyak, melyek az Önök utazását megkönnyítik és kényelmesebbé teszik. Ezek természetesen fennhagyhatók az autóbuszon.

Az utazás során, a buszon felejtett értéktárgyakért nem tudunk felelősséget vállalni! Kérjük, visszaérkezéskor mindenképpen alaposan ellenőrizzék, hogy semmit sem hagytak a buszon! Autóbuszaink akár már pár órával később újabb csoportokat szállíthatnak, így az elhagyott tárgyakat nem biztos, hogy meg fogjuk találni.

Szeretnénk felhívni figyelmüket, hogy amennyiben csomagjuk nem fér el a kalaptartón vagy a felső poggyásztartóban, úgy kollégáink kérhetik a csomagok elhelyezését a csomagtérben. A buszon a folyosót szabadon kell hagyni, ott csomagok nem szállíthatóak!

Mivel a napot szabadtéren, sétával töltik a csoportok, így javasoljuk mindenképpen a kényelmes, csúszásmentes lábbelit. Bár Olaszország esetében sokunknak a napfény és a meleg jut eszébe, de ne feledkezzünk meg arról, hogy a Karnevál a tél búcsúztatója! Érdemes hideg/hidegebb időre készülni! A hajókra történő felszállás és a leszállás is pallókon történik, melyek a tengervíztől csúszósakká válnak, így a magas sarkú cipők viselését nem ajánljuk! Érdemes elcsomagolni esernyőt, a vízhatlan kabát pedig kifejezetten javasolt, felkészülve az esetleges esőzésre. Az időjárás kiszámíthatatlansága miatt javasoljuk a réteges öltözködést.

 

Milyen dokumentumokra van szükségem az utazáshoz?

A magyar állampolgár érvényes személyazonosító igazolvánnyal is gyakorolhatja a külföldre utazás jogát az Európai Gazdasági Térségről szóló egyezményben részes tagállam területére történő beutazáskor és a tagállamok közötti utazás során, valamint, ha azt nemzetközi szerződés lehetővé teszi.

„Olaszországba beutazni érvényes útlevéllel vagy érvényes személyi igazolvánnyal (ideiglenes, kártya formátumú személyi igazolvánnyal is) lehetséges.”

A friss információkat a http://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon tudják leellenőrizni.

 

Kiskorú gyermekem kísérővel vagy egyedül utazik. Milyen engedélyek szükségesek ehhez, kell-e egyáltalán ilyen engedély?

„A kiskorúak külföldre utazása esetén javasolt, hogy a kiskorú vagy a vele utazó személy vigye magával a szülők (ha csak az egyik szülővel utazik, akkor a másik szülő) magyarul és a meglátogatni szándékozott - illetve a tranzit - ország nyelvén készült, vagy fordítással ellátott hozzájáruló nyilatkozatát a gyermek külföldre utazásához és ottani tartózkodásához.

Amennyiben a hozzájárulási nyilatkozat lefordítása a meglátogatni szándékozott ország nyelvén nehézségekbe ütközik, úgy az angol vagy német fordítás is elegendő lehet. Hivatalos fordítás nem szükséges.

A szülői hozzájárulási nyilatkozat kiállításához nincs egységes uniós formanyomtatvány.

 

A nyilatkozatban az alábbi adatokat célszerű feltüntetni:

 • a kiskorú, a kísérő és a szülő(k) adatai (születési adatok);
 • a kiskorú utazásra jogosító okmányának száma;
 • a külföldi tartózkodás célja, helye (cím, telefon);
 • a meglátogatni kívánt személy vagy intézmény (iskola, tanfolyamszervező) adatai, elérhetősége.

Amennyiben például egy óvodás vagy iskolás csoport utazik szülői kíséret nélkül egy másik országba, és a kirándulást szervező szervezet / intézmény rendelkezik egységes nyilatkozattal arról, hogy a szülők hozzájárultak a kiskorú gyermek külföldi utazásához, nincs szükség külön szülői hozzájáruló nyilatkozatra.” 

(Forrás: www.police.hu)

 

Köthetek-e biztosítást az Euro Travelnél?

Utasainknak rendelkezniük kell az út során baleset-, betegség és poggyász biztosítással, melyet az Euro Travel irodáiban is megköthetnek. A Velencei Karneválhoz tartozó kalkulált biztosítás díja 1.500 Ft/fő. A biztosítás mind az online foglalás során, mind irodáinkban személyesen is megköthető. Partnerünk az Aegon biztosító, a biztosítási feltételek ide kattintva olvashatók.

 

Milyen időjárásra számíthatok a Velencei Karnevál ideje alatt?

Természetesen nehéz előre megjósolni a 2024-es februári időjárást, így csak az elmúlt évek karneváljainak tapasztalataira hagyatkozhatunk. Ez pedig azt mutatja, hogy legtöbbször kellemes napsütés és tavaszias meleg fogadja az ide látogatókat, ám előfordulhat esős, ködös, kifejezetten hűvös idő is. Legjobb, ha mindkettőre felkészülünk, a nappali enyhébb időjárásra, és az esti hidegre, esetleg hóesésre is. Érdemes ezért rétegesen öltözködni, vízhatlan és meleg ruhákat is csomagolni. Honlapunk főoldalán folyamatosan tájékozódhat az aktuálisvelencei időjárásról!

 

Mennyi költőpénzt érdemes magunkkal vinni?

A költőpénz összegét mindenkinek magának kell eldöntenie, ehhez az alábbiakat javasoljuk megfontolásra:

 • A hajójegy 45 euro.
 • A fakultatív kirándulás Muranó szigetére és az Üveggyárba 15 euro.
 • A helyszínen étkezésenként 10-15 euró/fő-re célszerű tervezni.

Velence híres az üveg- és csipke áruiról, de természetesen más szuvenírek is „elcsábíthatják” a látogatót, úgyhogy ezek vásárlására is érdemes félretenni némi költőpénzt.

 

Mikor érdemes részt venni a Karneválon, a nyitó-, vagy a záró hétvégén?

Néhány éve a Velencei Tanács egy héttel meghosszabította a Karneváli szezont, igy „a szerelem városában” a Farsang nem 10 hanem 17 napig tart.  Nyitó hétvége I. programunkat  azoknak az utasainknak ajánljuk,  akik a várost előkarneváli hangulatban, de még tömegtől mentesen szeretnék megtekinteni.  A velencei Nyitó hétvége II. utunk idején veszi kezdetét  hivatalosan is a farsang, a várost ellepik a karneválozók és a maszkosok. Záró hétvége programunkról tudni kell, hogy  bár a karnevál hivatalosan  kedden ér véget, a legtöbb turista mégis ezen a napon érkezik Velencébe. A városban ilyenkor számos felvonulás és egyéb program van, a napot pedig az esti tűzijáték zárja. A Karnevál végeztével sem hal persze ki a város Az After party idején  még találkozhatunk a maszkosokkal, fotózkodhatunk velük, ugyanakkor ez az időszak tökéletes a város megtekintéséhez, a múzeumok meglátogatásához. Ilyenkor idegenvezetőink a szokásosnál átfogóbb, tartalmasabb városnézést tartanak.

KÖZELEG A 2024-ES VELENCEI KARNEVÁL IDŐPONTJA!

 

 


Velence

31 °C

tiszta égbolt
páratartalom: 63 %
szél: 3.6 km/h KDK
07.22.

26 °C
07.23.

25 °C
07.24.

25 °C
07.25.

24 °C