Hívjon bizalommal! (+36) 30 249-18-69

Velencei Karnevál 2020 tudnivalók, információk

 

Felszállási lehetőségek, tájékoztató jelleggel!


A végleges indulási időpont az indulás előtti napokban megküldött részvételi jegyen szerepel majd.
 

Déli útvonal - M7
Város Helyszín Felszállás Felszállás felára
Budapest M1 (kis földalatti)
Mexikói úti végállomás
21:45-22:00  NINCS
Székesfehérvár TESCO parkoló 22:50-23:00
Siófok TESCO parkoló 23:20-23:30
Nagykanizsa Ina Benzinkút 00:00-00:10
       
Északi útvonal - M1
Város Helyszín Felszállás Felszállás felára
Budapest M1 (kis földalatti) Mexikói úti végállomás 20:30-20:45 NINCS
Tata/Tatabánya M1 Lukoil benzinkút 21:30-21:40 1.500.- Ft / fő
Győr Városházával szemben 22.20-22:30
Moson-
magyaróvár
M1 autópálya, MOL kút 23:00-23:10
       
Középső útvonal - 8-AS FŐÚT
Város Helyszín Felszállás Felszállás felára
Budapest M1 (kis földalatti) Mexikói úti végállomás 20:30-20:45 NINCS
Várpalota TESCO parkoló 22:00-22:10 1.500.- Ft / fő
Veszprém TESCO parkoló (körgyűrűn) 22:30-22:40
Ajka MOL benzinkút 23:10-23:20
Körmend OMV benzinkút 00:30-00:40

 

A programra való jelentkezéshez csak kattintson az Foglalás menüpontra, válassza ki az Önnek megfelelő időpontot és értelemszerűen töltse ki a megjelenő űrlapot. Kérjük, hogy adja meg az ott kért információkat pontosan! Az adatokat a szerződés megkötése miatt kell megadnia. Ügyintézőink CSAK PROBLÉMA ESETÉN veszik fel Önnel a kapcsolatot a regisztrációt követően. Tájékoztatás nélkül a foglalás automatikusan érvényes.

FONTOS: a foglalásokat az e-mailes visszaigazolástól számított legfeljebb 3 munkanapig tudjuk tartani, ezalatt kérjük, hogy rendezze a befizetését. Átutalás esetén ügyeljen arra, hogy akár 1-2 napig is eltarthat, mire megérkezik bankszámlánkra a pénz, ezért javasoljuk, hogy már a visszaigazolás napján indítsa el az átutalást. Amennyiben az indulás hetében történik a foglalás, úgy a befizetési határidő 1 munkanap.

Természetesen irodáinkban mindig szívesen fogadjuk utasainkat! Irodáink elérhetőségét és nyitva tartási idejét a Kapcsolat menüpontra kattintva érheti el.

Jelentkezéskor, kérjük, adják meg a nevüket (ahogyan az úti okmányban szerepel), telefonszámukat (melyen, szükség esetén irodánk által és az utazás során is elérhetőek), pontos lakcímüket (irányítószám, város, utca, házszám) e-mail címüket (melyet rendszeresen ellenőriznek), pontos születési dátumaikat(utaslisták és biztosítás miatt kérjük) és utastársaik nevét is. 

Amennyiben a megadott telefonszám vagy e-mail cím hibás, nem tudjuk a kapcsolatot felvenni Önökkel, így kérjük, a foglalása véglegesítése előtt kiemelt figyelemmel ellenőrizze le, hogy mindkét adatot helyesen írja be a foglalás során!

 

FONTOS: a jelentkezéskor megadott mobiltelefon egész nap legyen feltöltött és bekapcsolt állapotban, hiszen idegenvezetőnk csak ezen tudja elérni Önöket. Kérjük, indulás előtt győződjenek meg róla, hogy a telefonjuk külföldön is használható-e, automatikusan átáll a külföldi hálózatokra vagy manuálisan kell bekapcsolni. Autóbuszainkon mobiltelefonok töltésére nincs lehetőség! Ha van, célszerű mobil töltőt magukkal hozni. Egyes éttermekben, bárokban a személyzet szívesen segít (ha van rá lehetőség) a telefonok töltésében, azonban ehhez kérik a saját telefonunk hálózati töltőjét.

 

Hogyan tudom befizetni a részvételi díjat?

Utasaink az utazást teljes összegét:

 • Bankkártyás fizetéssel a Foglalás során, vagy
 • Banki átutalással az Euro Travel bankszámlájára, vagy
 • A Unicredit Bankban a számlaszámunkra  történő befizetéssel, vagy
 • Irodáinkban személyesen, készpénzben is be tudják fizetni.

Adatok a Banki átutaláshoz:
Név.:                           Euro Travel International Kft
Cím:                           1062 Budapest, Andrássy u. 61.
Adószám:                 14264139-2-42
Bankszámla szám:  UniCredit Bank Zrt. 10918001-00000039-81930003
 


Miután számlánkra megérkezett a részvételi díj, e-mailben elküldjük Önöknek foglalása dokumentumait:

 • Utazási Szerződés (Kérjük, figyelmesen nézzék át az adatokat, az időpontot és az úttípus leírását is!)
 • Indulás előtt 1-3 nappal küldjük el Önöknek az utazáshoz szükséges „Részvételi jegyet” e-mailben. Kérjük, az ott megjelöltek szerint jelenjenek meg a kijelölt felszállási helyeken!
 • Felszálláskor a részvételi jegyüket kérheti az idegenvezető, ezért kérjük, ne felejtsék otthon. Amennyiben nincs módjuk kinyomtatni, úgy telefonon is bemutatható idegenvezetőinknek a kért dokumentum.
 • Felhívjuk figyelmüket, hogy az azon található Ügyeleti telefonszám az Önök idegenvezetőjének elérhetőség az utazás során. Ezt mindenképpen írják fel maguknak.
 • Általános Szerződési Feltételeket nem küldünk külön e-mailben, hiszen a foglalás során Ön már azt látta és elfogadta. Kérjük, olvassa el figyelmesen az ÁSZF-et!

 

Milyen autóbuszokkal utazunk?

Irodánk minden esetben felsőkategóriás nyugati típusú, emeltszintű autóbuszokkal utaztat. Az ülések busztípustól függően általában dönthetők, de nem mindig szélesíthetők. 
Bár nem gyakran, de a jelentkezők létszámától függően elfordulhatnak emeletes autóbusz is.

 

Kiválaszthatom a buszon a helyemet?

A nagy létszámára való tekintettel az ülőhelyeket indulás előtt néhány nappal tudjuk beosztani, figyelembe véve az egyes nagyobb társaságok méretét. Célunk, hogy a barátok, családtagok minden esetben egymás mellett, vagy egymás közvetlen közelében ülhessenek. Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben az együtt utazók külön-külön foglalnak, nem tudunk garanciát vállalni arra, hogy ugyanazon az autóbuszon és/vagy egymás közelében tudnak majd ülni. Emiatt javasoljuk, hogy amennyiben többen utaznak együtt, úgy egy foglalást készítsenek.

Fix ülőhelyek foglalására felár ellenében van csak lehetőség!

 

Van a buszon WC?

Az új EU szabványoknak és előírásoknak megfelelően, a legújabb autóbuszokba már nem építenek be WC-t. Azokon a buszokon, ahol van még WC, kényelmi szempontok miatt (a WC közelében ülőknek kellemetlen), valamint technikai okok (a tartályok ürítése és fertőtlenítése speciális előírások szerint történik, s erre az út során nem nagyon van lehetőség, illetve télen a kinti hőmérséklet hatására a tartályok befagyhatnak) miatt, a mosdó nem használható.

3-4 óránként tartunk pihenőket kulturált benzinkutaknál, ahol mindenkinek lehetősége van kényelmesen mosdóba menni. Érdemes aprópénzt készíteni a mosdóhasználathoz! Amennyiben a tervezett megállókon kívül lenne szükség korábbi technikai szünetre, kérjük, jelezzék időben az erre vonatkozó igényüket kollégáinknak, s az első lehetséges és alkalmas helyen megáll az autóbusz.

 

Mit vigyek magammal az utazásra?

Nem érdemes sok mindent hozni, mert behajózást követően a buszokra csak este szállunk vissza. Célszerű gondolni arra is, hogy amire Velencében szükségünk van, egész nap magunkkal fogjuk vinni. Az autóbuszokra hozható párna és takaró, valamint olyan személyes tárgyak, melyek az Önök utazását megkönnyítik és kényelmesebbé teszik. Ezek természetesen fennhagyhatók az autóbuszon.

Az utazás során, a buszon felejtett értéktárgyakért nem tudunk felelősséget vállalni! Kérjük, visszaérkezéskor mindenképpen alaposan ellenőrizzék, hogy semmit sem hagytak a buszon! Autóbuszaink akár már pár órával később újabb csoportokat szállíthatnak, így az elhagyott tárgyakat nem biztos, hogy meg fogjuk találni.

Szeretnénk felhívni figyelmüket, hogy amennyiben csomagjuk nem fér el a kalaptartón vagy a felső poggyásztartóban, úgy kollégáink kérhetik a csomagok elhelyezését a csomagtérben. A buszon a folyosót szabadon kell hagyni, ott csomagok nem szállíthatóak!

Mivel a napot szabadtéren, sétával töltik a csoportok, így javasoljuk mindenképpen a kényelmes, csúszásmentes lábbelit. Bár Olaszország esetében sokunknak a napfény és a meleg jut eszébe, de ne feledkezzünk meg arról, hogy a Karnevál a tél búcsúztatója! Érdemes hideg/hidegebb időre készülni! A hajókra történő felszállás és a leszállás is pallókon történik, melyek a tengervíztől csúszósakká válnak, így a magas sarkú cipők viselését nem ajánljuk! Érdemes elcsomagolni esernyőt, a vízhatlan kabát pedig kifejezetten javasolt, felkészülve az esetleges esőzésre. Az időjárás kiszámíthatatlansága miatt javasoljuk a réteges öltözködést.

 

Milyen dokumentumokra van szükségem az utazáshoz?

A magyar állampolgár érvényes személyazonosító igazolvánnyal is gyakorolhatja a külföldre utazás jogát az Európai Gazdasági Térségről szóló egyezményben részes tagállam területére történő beutazáskor és a tagállamok közötti utazás során, valamint ha azt nemzetközi szerződés lehetővé teszi.

„Olaszországba beutazni érvényes útlevéllel vagy érvényes személyi igazolvánnyal (ideiglenes, kártya formátumú személyi igazolvánnyal is) lehetséges.”

A friss információkat a http://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon tudják leellenőrizni.

 

Kiskorú gyermekem kísérővel vagy egyedül utazik. Milyen engedélyek szükségesek ehhez, kell-e egyáltalán ilyen engedély?

„A kiskorúak külföldre utazása esetén javasolt, hogy a kiskorú vagy a vele utazó személy vigye magával a szülők (ha csak az egyik szülővel utazik, akkor a másik szülő) magyarul és a meglátogatni szándékozott - illetve a tranzit - ország nyelvén készült, vagy fordítással ellátott hozzájáruló nyilatkozatát a gyermek külföldre utazásához és ottani tartózkodásához.

Amennyiben a hozzájárulási nyilatkozat lefordítása a meglátogatni szándékozott ország nyelvén nehézségekbe ütközik, úgy az angol vagy német fordítás is elegendő lehet. Hivatalos fordítás nem szükséges.

A szülői hozzájárulási nyilatkozat kiállításához nincs egységes uniós formanyomtatvány.

 

A nyilatkozatban az alábbi adatokat célszerű feltüntetni:

 • a kiskorú, a kísérő és a szülő(k) adatai (születési adatok);
 • a kiskorú utazásra jogosító okmányának száma;
 • a külföldi tartózkodás célja, helye (cím, telefon);
 • a meglátogatni kívánt személy vagy intézmény (iskola, tanfolyamszervező) adatai, elérhetősége.

Amennyiben például egy óvodás vagy iskolás csoport utazik szülői kíséret nélkül egy másik országba, és a kirándulást szervező szervezet / intézmény rendelkezik egységes nyilatkozattal arról, hogy a szülők hozzájárultak a kiskorú gyermek külföldi utazásához, nincs szükség külön szülői hozzájáruló nyilatkozatra.”

 

Forrás: www.police.hu

KÖZELEG A 2020-AS VELENCEI KARNEVÁL IDŐPONTJA!

 

 


Velence

31 °C

köd
páratartalom: 79 %
szél: 21.6 km/h D
10.22.

28 °C
10.23.

26 °C
10.24.

27 °C
10.25.

26 °C