Hívjon bizalommal! (+36) 30 249-18-69

A Karnevál helyszínei 

Piazza San Marco, Basilica di San Marco - Szent Márk tér, Szent Márk székesegyház

 

Velence szívében található a Szent-Márk tér, amit Piazzaként is emlegetnek.

Egész évben nyüzsgő és érdeklődő turisták láthatók a galambok mellett ezen a híres téren, és a Velencei Karneválnak is a Szent Márk tér a helyszíne.

Velencében kerül megrendezésre a történelmi evezősverseny, a storica regatta. A város közelében fekvő kis szigetek (Murano, Burano) is gyönyörű látványt nyújt, melynek különlegessége a busz, ami nem más, mint a híres vaporetto.

A Bazilika a 800-as években épült, a X. században sajnálatos módon leégett, ám szerencsére újjáépítették. Az 1700-as években az uralkodó kápolnája, majd 1800- ban a város katedrálisa volt. A monda úgy véli, hogy Szent Márk ereklyéi találhatóak a templomban. A homlokzaton számos gyönyörű kép található, többek között az ereklyék érkezéséről szóló, meg a hónapok munkásairól készült festmény.

A boltív fölött pedig Szent Márk bronzlovai vannak. A lovak ókori múlttal rendelkeznek. A templom belsejében, a kincstárban számos arany és ezüst ikon, kehely és drágakő található. A fő látványosság a Pala d’Oro- ami nem más, mint egy válaszfal a X. századból, ami a főoltárat választja el a főhajótól. Este káprázatos kivilágításban pompázik a bazilika.

 

 

Campanile

 

 

A székesegyházzal szemben található, 98.6 méter magas harangtorony.

A IX. század végén és a X. század elején épült, és az 1902- es összeomlásáig állt az eredeti épület. Akik a katasztrófa környékén a téren tartózkodtak, nem szenvedtek el sérüléseket. 10 évvel a baleset után avatták fel azt a téglatornyot, amely ma is látható.

Világító és őrtoronyként funkcionált eredetileg, a hajósoknak építették. Manapság a torony tetejéhez lift vezet, ahonnan látható a tenger, a Dolomit- hegység, a Szent Márk tér, a Bazilika, meg az Alpok vonulatai.

 

Óratorony (Torre dell’Orologio), A Pátriárka palotája, Piazetta és a Liberia

 

Az Óratorony 1496-ban épült, a felújítása pedig 2006-ban történt. A torony alatt húzódik egy árkád, ami a mi Váci utcánkhoz hasonlítható. A torony a maga idejében korszakalkotónak minősült, hiszen mutatta az időt, a hold különböző fázisait és az égöveket is.

A Pátriárka palotája a székesegyház mellett található. A XX. században 3 pátriárka került Szent Péter mellé.

A Piazetta a híres Szent Márk tér folytatása, 97 méter hosszú és 48 méter széles.

A Libreria a XVI. században épült, egy tipikus impozáns, reneszánsz épület, római klasszikus stílusban. Ma könyvátrként és archeológiai múzeumként funkcionál. Mennyezetén Veronese, Tiziano és Tintoretto képeit csodálhatjuk meg. Két oszlopa a Szent Teodor és a Szent Márk oszlop.

 

Dózse-palota

 

A 800-ban épült erőd többször át lett építve, mire elérte a végső formáját 1400-ban. Akkor a korábbi erőd titulust felváltotta az államügyek központi színtere, ahol fontos törvényekről, államügyekről döntöttek, és egy fogdája is volt.

Itt is gyönyörködni lehet a híres festők műveiben. A térkép szobában nem másnak, mint a világhírű utazó, Marco Polonak az utazásai élhetők át egy földgömb segítségével. Két híres helység van a palotában, az egyikben (Sala del Cosigliodei Dieci) a Tízek Tanácsa elé állított embereket vallatták, míg a másikban (Sala della Bussola) titkos feljegyzéseket készítettek. A régi börtön is megtekinthető.

 

 

Rialto híd és a Sóhajok hídja

 

Az előbbi építése 1588 és 1591 közé esik, mely a Grand Canal legszűkebb részén köti össze a két partot egymással. Központi szerepe volt már a középkorban is, hiszen rengeteg fogadó és kereskedelmi raktár épült a közelében.

Akkoriban ez volt az egyetlen gyalogos átkelő hely a csatornán. Manapság a hídnak nincs híd jelleg, olyan, mintha egy hatalmas vásár helyszínére érkeztünk volna, köszönhetően az utcai árusoknak.

Sóhajok hídja 1600- ban épült, mely a törvényszéket köti össze a börtönnel. A rabok a hídon áthaladva vethettek egy utolsó pillantást a tengerre, a neve innen ered Lord Byron fantáziájának köszönhetően. Egy másik híresség, Victor Hugo is számos rémtörténetet kötött a hídhoz. Itt, ebben a börtönben szüntették meg először a világon a kínzásokat. Velencére gondolva majdnem mindenkinek eszébe jut a Sóhajok hídja, az épület, melyhez számos legenda és mese fonódik.

 

 

 

 

KÖZELEG A 2024-ES VELENCEI KARNEVÁL IDŐPONTJA!

 

 


Velence

18 °C

tiszta égbolt
páratartalom: 80 %
szél: 10.8 km/h É
05.19.

18 °C
05.20.

19 °C
05.21.

19 °C
05.22.

18 °C