Hívjon bizalommal! (+36) 30 249-18-69

Velencei karnevál tippek és trükkökHarlekinnek maszkírozott akrobaták cigánykerekeznek a Strada Nuován, rizsporos parókát és tollas jelmezt viselő nők lépnek ki egy színpompás gondolából, dózsénak öltözött férfiak csevegnek a Rialto-n: mindez nem filmforgatás, hanem a Velencei Karnevál maga!
A 2020-as Velencei Karnevál veled lesz az igazi! Ha még sosem jártál a világhírű velencei fesztiválon, vagy voltál már, de szeretnél megismerni néhány tippet és trükköt, hogy a legtöbbet hozd ki belőle, ez a cikk neked való.

 

Felkészülés a Velencei Karneválra

Habár igaz, hogy a karneválon való részvétel díjmentes önmagában, és sok program pénz nélkül is látogatható, akad azért pár olyan esemény, amelynél belépőt szednek.

A Dózse báljára például, amelyre a karnevál utolsó szombatján kerül sor, akár 2400 euróba is kerülhet a jegy, és akkor még a jelmez költségeiről nem is beszéltünk.

A legfontosabb: időben lefoglalni a szállást és gondoskodni az utazás módjáról. Persze, ha nem akarsz olasz hotelek foglalási rendszerével küzdeni, vagy biztos akarsz lenni abban, hogy akkor és úgy jutsz ki Velencébe, ahogy a lehető legjobb neked, akkor foglald le már most a helyed a buszos luxusutazásra a 2020-as velencei karneválra!

 

Velencei Karnevál kis pénzből

Habár egy külföldi utat ritkán lehet megúszni kevés kiadással, attól még nem feltétlen kell vagyonokat elkölteni a Velencei Karneválon! Élvezd az ingyenes rendezvényeket, hiszen a fesztivál része a hamisítatlan velencei olasz légkör megtapasztalása, a séták a csatornák partján, a régi városrészek bebarangolása, a gondolázás, vagy egy igazi velencei kávé elfogyasztása.

Velence városa 2020-ban is olyan kéthetes programot szervez, amely (elsősorban) ingyenes rendezvényekkel van tele, mint például hajós parádék, jelmezversenyek, tűzijátékok és koncertek.

Ha nem a legfrekventáltabb helyeken eszel és iszol, egész jó árakat foghatsz ki. Érdemes ezért gyalogolni egy keveset és megfigyelni, hogy a helyiek hova térnek be. Ott jellemzően azért barátságosabb lesz a számla a fagyi és kávé elfogyasztása után.

 

Egy színpompás esemény, amit ne hagyj ki!

Az Angyal repülése, avagy a Volo dell’Angelo a Velencei Karnevál hivatalos kezdőeseménye. Az első nap delén egy akrobata ugrik le a Szent Márk téri harangtoronytól, "átrepül" a levegőn és a Szent Márk tér közepén landol. Ez a show vitathatatlanul a legnépszerűbb esemény a velencei karnevál elején, és legalább annyira tipikusan karneváli esemény, mint a jelmezes felvonulás!

Apropó, jelmez. A jelmez viselése nem kötelező, de ez a fesztivál lényege. Sokan tradicionális ruházatba öltöznek, amelyet az olasz reneszánsz során viseltek, ám manapság mindenféle maskara előfordul.

Ha mást nem, legalább egy helyben kapható maszkot vegyél, és azt viselve sétálj. Hidd el, elképesztő élmény lesz!

 

Alapvető tanácsok a még jobb élményért Velencében

Végül három tipp, amit érdemes lehet megfogadnod:

  1. az összes kulcsfontosságú karneváli esemény általában az Arsenale-ban zajlik,
  2. ha egy egészen extrém stílusú karnevált szeretnél, akkor egy zombi séta vár a karnevál végén.
  3. a karnevál egyik központi helye a Szent Márk tér, mert itt lehet a legjobb jelmezes felvonulásokat látni és itt van a legtöbb esélyed szuper felvételeket készíteni.

Ideje tehát lefoglalnod a helyed a buszos luxusutazásra a 2020-as velencei karneválra, hogy te is részese lehess a forgatagnak!

 

KÖZELEG A 2024-ES VELENCEI KARNEVÁL IDŐPONTJA!

 

 


Velence

11 °C

enyhe eső
páratartalom: 84 %
szél: 18 km/h KÉK
02.27.

10 °C
02.28.

12 °C
02.29.

13 °C
03.01.

13 °C