Hívjon bizalommal! (+36) 30 249-18-69

Velencei karnevál: a nyitó vagy záró hétvége a jobb?A Velencei Karnevál 2020-ban közel három héten át zajló fesztivál, ami 2020. február 8-án kezdődik és 2020. február 25-én ér véget.
A majd’ három hét során megannyi színpompás esemény, változatos program és fergeteges karneváli hangulat várja a Velencébe érkezőket. Sokan azonban nem tudnak végig maradni, és emiatt jellemzően vagy a nyitó hétvégére vagy a záró eseményre érkeznek.

Mielőtt ide kattintva lefoglalnád már most a helyed a buszos luxusutazásra a 2020-as velencei karneválra, a következőkben bemutatjuk a várható programokat, hogy eldönthesd, melyiket szeretnéd inkább látni! Természetesen akár mindkettőn részt vehetsz, hiszen nincs kizáró ok, hogy aki ott volt a nyitó eseményen, a záró ünnepélyre már nem mehet.

 

A 2020-as Velencei Karnevál nyitó hétvégéje: 02.08-09.

2020-ban a Velencei Karnevál a február 8-9-ei hétvégével kezdődik. A karnevál általában szombaton kezdődik, és az előző évek gyakorlata alapján ezen a napon a "La Festa Veneziana" színpompás vízi műsor várja a Velencébe érkezőket. Zenészek és táncosok szórakoztatják a közönséget. Kezdete várhatóan este hat óra lesz.

Általában Rio di Cannaregio környékén tartják. A Rio Cannaregio vagy a Cannaregio csatorna az azonos nevű kerületben található és a Nagy-csatornát köti össze az Északi-lagúnával. A vasútállomás mellett található, az állomástól keletre).

A 2020. február 09. vasárnap fő eseménye a hatalmas vízi parádé. Ékesen díszített hajók haladnak végig a Canal Grande mentén Cannaregio kerületébe. Különféle szórakozási lehetőségeket, ételeket és borokat kínálnak a nyilvánosság számára. Délelőtt tizenegykor kezdődik.

 

A 2020-as Velencei Karnevál záró eseménye: 02.25.

2020 február 25-én, kedden zajlik a Velencei Karnevál két záró eseménye, illetve ekkor hirdetik ki, kit választott a zsűri a 2020-as karnevál „Máriájának”. Tudtad, hogy akár te is részt vehetsz a karneváli jelmezversenyen? A nyerteseket 23-án (felnőtt kategória) és 24-én (gyermek kategória) hirdetik ki, tehát érdemes lehet már a 22-ei hétvégére elutaznod Velencébe, ha leginkább a maszkok és jelmezek érdekelnek!

A 2020-os Mária-koronázás ünnepségét a San Marco téren rendezik, és a győztes megkapja a „Maria 2020” címet, egyszersmind az a megtiszteltetés éri, hogy a 2021-es Velencei Karneválon is felléphet.

A „Tizenkét Mária” hajóval érkezik a San Marco térre, ahonnan a Campo San Giacomo dell’Orio felé indul a menetük. A karnevál győztes „Máriájának” koronázási ünnepsége 16.00-kor kezdődik.

A tényleges záró esemény az Oroszlán repülése (Svolo del Leon). A Piazza San Marco fölött fog 17:00 órai kezdettel szállni az Arany Oroszlán (Velence jelképe) képével díszített zászló, és ezzel a szimbolikus eseménnyel zárul majd a 2020-as Velencei Karnevál.

Az előző évek tapasztalatai alapján a záró hétvégén inkább a jelmezek és maszkok kapnak főszerepet, míg a nyitó hétvégén a hajók és a vízi parádé szerelmesei találják meg a számításaikat.

Azt tanácsoljuk tehát, hogy ha teheted, vegyél részt mind a karnevál nyitányán, mind a záró eseményén, mert feledhetetlen élményekkel leszel gazdagabb! Kattints ide és foglald le időben a helyed a buszos luxusutazásra a 2020-as velencei karnevál nyitó és záró hétvégéjére – vagy legalábbis az egyikre.

 

KÖZELEG A 2024-ES VELENCEI KARNEVÁL IDŐPONTJA!

 

 


Velence

10 °C

enyhe eső
páratartalom: 78 %
szél: 14.4 km/h KÉK
02.27.

10 °C
02.28.

12 °C
02.29.

13 °C
03.01.

13 °C