Hívjon bizalommal! (+36) 30 249-18-69

Utazás a velencei karneválra: utazási iroda vagy magánszervezés?A Velencei Karnevál méltán világhírű esemény, és ezért évről évre turisták tízezrei lepik el az olasz tengeri várost. Többségük szervezett utazás keretében érkezik, míg mások maguknak szervezik meg az utat.
Az biztos, hogy a Velencei Karnevált mindenkinek látnia „kell” egyszer az életben, aki rajong az európai, pláne az olasz kultúráért. A mostani cikkünkben arra a kérdésre adjuk meg a választ, hogy melyik a jobb mód kijutni a karneválra: utazási irodával menj vagy magánúton?

 

A Velencei Karnevál igazi látványos tömegrendezvény

Fontos tisztázni mindenek előtt: ez tényleg hatalmas fesztivál. Egy viszonylag kicsi városban ilyenkor megtelnek az utcák, a terek, és sokan nem csak pár fénykép erejéig ugranak be.

Azaz a szállások éppen annyira telítettek ilyenkor, mint a parkolóhelyek a szárazföldön. Aki utazási irodával érkezik, biztos lehet benne, hogy a szállása már jó előre lefoglalva várja, és az iroda minden szükséges papírt és befizetést elintézett.

Magánszervezés esetén viszont legalább hetekkel, de inkább hónapokkal korábban szükséges elintézni azt, hogy legyen az embernek egy ágya arra a pár éjszakára, amit ott akar tölteni – és el kell intézzen minden papírügyet is, ami ezzel jár.

Ha valaki az utolsó hétre hagyja a foglalást, pláne megérkezéskor akar kiadó szobát találni, az egy füst alatt megjátszhatja az ötös lottót is, mert az öttalálatos szelvény valamivel nagyobb eséllyel kecsegtet.

 

Az utazás kimerítő lehet egyhuzamban és tele meglepetésekkel

Ha idejében lefoglalod a helyed a buszos luxusutazásra a 2020-as velencei karneválra, akkor az utazás kényelemben telik majd. Ha egymaga akar autóba ülni, inkább szerezzen egy váltótársat maga mellé, mert még jó esetben is közel kilenc óra az út Velencéig Budapestről indulva, és megérkezéskor derül ki, hogy bizony az autónak a parton kell maradnia.

Velencében ugyanis kétféle közlekedés létezik: gyalogos és vízi. Utazási iroda esetében maga a szervező gondoskodik arról, hogy megtaláljuk a legjobb vízitaxit/kompot, míg magánutazásnál mindent nekünk kell intézni – aminek első lépése a kikötő megtalálása.

Egyhuzamban levezetni 9 órát, akár váltótárssal is, majd parkolót keresni, rádöbbenni, hogy mennyire nincs hely, majd a helyvadászat után még a kikötőben is bóklászni, nos, van, aki kifejezetten erre vágyik.

Ha neked fontosabb a kényelem, inkább a szervezett utat válaszd.

 

Velence biztonságos város, éjszaka is

Ejtsünk végül szót a közbiztonságról. Ez olyan terület, ahol megnyugtathatunk mindenkit: Velence elképesztően biztonságos. Persze, kisebb bűntények itt is történnek, mint mindenütt, ahol tízezernyi turista fordul meg naponta.

Zsebtolvajlás, és gyanútlan turisták átverése hamisított ékszerekkel előfordul, ám egy kis odafigyeléssel és józan ésszel mindez éppen úgy elkerülhető, mint a világ bármely városában.

Komoly bűncselekmények, mint rablás vagy erőszak lényegében nem fenyeget senkit, még egyedülálló nők is biztonságban érezhetik magukat – Velence a turistákból él és olaszok lakják, ezért kifejezetten figyelnek arra, hogy a látogatók a lehető legjobb tapasztalatokkal térjenek haza.

KÖZELEG A 2024-ES VELENCEI KARNEVÁL IDŐPONTJA!

 

 


Velence

11 °C

enyhe eső
páratartalom: 84 %
szél: 18 km/h KÉK
02.27.

10 °C
02.28.

12 °C
02.29.

13 °C
03.01.

13 °C