Hívjon bizalommal! (+36) 30 249-18-69

Hogyan karneválozzunk úgy, mint egy született velencei?A Velencei Karnevál önmagában is bámulatos esemény, és ki ne álmodozott volna arról, hogy ő maga is részt vesz a felvonulók között, álomszép, különleges ruhakölteményt és maszkot viselve!

Dacára annak, hogy kétségtelenül elképesztő élmény díszes-csodás jelmezt, a fél vagy egész arcot takaró maszkot viselve lejteni végig Velence utcáin, bizony érzelmi hullámvasút is lehet – és garantáltan jelentős anyagi kiadás, ha valaki nem kölcsönzi a jelmezét.

Akár azt tervezed, hogy először veszel részt a Velencei Karnevál jelmezes felvonulásán, és tippeket keresel hozzá, vagy azt szeretnéd tudni, mi ösztönzi az embereket, hogy pénzt és időt nem kímélve alkossák meg kedvenc jelmezüket, akkor a cikkünkből most mindezt megtudhatod.

 

Bárki részt vehet a Velencei Karnevál jelmezversenyén

Igen, jól olvastad, a Velencei Karnevál egész időtartama alatt, minden nap lehetősége van bárkinek, hogy felvonulhasson jelmezében – és megmérettessen a jelmezversenyen. Mert természetesen nem tiltja a törvény, hogy versenyen kívül is beöltözzön bárki, sőt!

Maszkot és jelmezt elképesztően széles választékban – és árban – kölcsönözhetnek, vagy akár vásárolhatnak is helyben a turisták, viszont mi inspirálná jobban az embert a saját jelmez készítésére, mint hogy akár ő is megnyerheti a verseny fődíját?

Akár a jelmezek és maszkok forgatagára vagy kíváncsi, akár részt vennél a versenyben, elsőként foglalj helyet a buszos utazásra a 2023-as velencei karneválra! Amikor a kényelmes luxusutazást követően megérkezel Velencébe, menj a San Marco térre, ahol garantáltan hatalmas nyüzsgés fogad majd minden nap. A résztvevők mind a téren felvonulnak, mind a Riva degli Schiavonin úszó gondolákban megmutatják ruhakölteményüket, karneváli maszkjukat.
Az eredményhirdetésre az utolsó nap kerül sor, ekkor derül ki, melyik jelmez nyeri el a Velencei Karnevál fődíját!

 

Ötletforrások a karneváli jelmezhez

Ha van valami, ami általánosságban kijelenthető a Velencei Karnevál maszkjairól és jelmezeiről, akkor az, hogy elképesztően változatosak! Szinte képtelenség két egyforma viseletet találni az egyedi tervezésűek között.
Inspirációt számos forrásból lehet meríteni, ehhez adunk most pár tippet neked, ha történetesen új ötletre volna szükséged.

 

A 18. század mindig jó kiindulási alap

Velence legújabb fénykorát a 18. században, a barokk és rokokó idején élte: dús idomok, bőséges díszítés, parókák, szatén, selyem, brokát és bársony – minden jöhet, ami fényes, csillog, luxust sugároz. A korabeli haditengerészet, illetve a nemesi házak küzdelme szintén remek forrás lehet.

 

Rómeó és Júlia városában a szerelem mindig nyerő téma

Apropó, nemesi házak! A középkori és újkor eleji időszakban Velence mindennapjait nemesi házak küzdelme határozta meg. Meríts bátran inspirációt Shakespeare drámájából, vagy az azt feldolgozó filmekből!

 

Engedd szabadjára a fantáziád – és gondolj a fotósokra!

Turistából legalább annyi jelenik meg a felvonulók megcsodálására, mint fotósból – és itt nem a mobillal kattintgatókra, hanem amatőr és profi fényképészekre gondolunk. Bármilyen ötleted is támadjon, tartsd mindig szem előtt, hogy a fotósok véleménye befolyásolja a zsűrit, tehát fontos a színeket és a jelmezed elemeit úgy összeválogatnod, hogy az vonzza majd a fényképészeket.

Érdemes tehát már jó előre lefoglalnod a buszos utazásod a 2023-as velencei karneválra, hogy garantáltan részt vehess a jelmezversenyen és akár meg is nyerhesd a Velencei Karnevál fődíját!

 

KÖZELEG A 2024-ES VELENCEI KARNEVÁL IDŐPONTJA!

 

 


Velence

11 °C

enyhe eső
páratartalom: 84 %
szél: 18 km/h KÉK
02.27.

10 °C
02.28.

12 °C
02.29.

13 °C
03.01.

13 °C