Hívjon bizalommal! (+36) 30 249-18-69

Velencei Karnevál 2021 - Nyitó hétvége II. autóbusszal, non-stop


A 2021-es Velencei Karnevál január 29-től február 21-ig tart. Ennek az évente megtartott ünneplésnek a lényege, hogy Velence „elüldözi a téli sötétséget, és új életre kel”. A Karnevál (Carnevale) közben Velence, a világ legvarázslatosabb városa meg fog telni maszkos-bulizó járókelőkkel, akik modellt állnak, „tollászkodnak”, táncolnak és flörtölnek, ezzel eleget téve a város elég szürreális, ám csodálatos tradicionális szokásának.
Ha Pietro Longhi, vagy Gabriele Bella XVIII. századbéli, Velencét ábrázoló festményeire tekintünk a Querini Stampalia Galériában, vagy a Ca’ Rezzonico múzeumban, rájöhetünk, hogy pontosan mi a lényege ennek a csodálatos Velencei partinak. Tény ami tény, nem való mindenkinek. Nagyon nagy tömeg gyűlhet össze, és népszerűsége miatt a hotelek, és éttermek árai nagyon megemelkednek. Mindazonáltal ez egy nagyon különleges esemény, és remek alkalom, ha eddig ismeretlen és izgalmas formájában szeretnéd látni a várost.


Felszállási helyek

A Nyitó hétvége II. (február 5-7.) autóbuszos non-stop programunk „északi útvonala” Magyarországon az M1-es autópályán halad. Ennek megfelelően nem csak Budapesten van lehetőség a felszállásra, hanem Tatabányán, Győrben és Mosonmagyaróváron is. A vidéki felszállás díja 1.500 Ft/fő, a pontos helyszínről minden utasunkat külön tájékoztatjuk.

 

A program

Február 5 - péntek: Indulás Budapestről 22:00-kor az 1-es metró (kis földalatti) Mexikói úti végállomásáról,  az Euro Travel feliratú autóbuszokkal. Folyamatos utazás technikai pihenőkkel Punta Sabbioni-ba.

Február 6 - szombat: Érkezés a reggeli órákban, majd behajózás Velencébe. 

Szombat délelőtt: Velencei városnézés: Riva degli Schiavoni – Chiesa della Pieta’(Vivaldi temploma, megtekintése kívülről) – Sóhajok hídja – Piazzetta – Piazza San Marco (Szent Márk tér) – Szent Márk Bazilika (megtekintés kívülről) – Via Mercerie – Ponte di Rialto (Rialto híd). Ezt követően szabadprogram.

Szombat kora délután: Fakultatív kirándulás a világhírű muranói üvegmanufaktúrába. Rövid látogatásunk során kétféle technika bemutatásával kapunk betekintést az üvegfúvók tradicionális munkájába. Ezt követően vásárlási lehetőség, majd rövid séta a szigeten található „Basilica di Santa Maria e Donato” bazilikához, ahol Gellért püspökünk földi maradványait helyezték el. Ezt követően visszautazás Velencébe. Szabadprogram a karneváli forgatagban.  

Szombat este: Hazaindulás az esti órákban. Hajózás Punta Sabbioni-ba, majd folyamatos utazás technikai pihenőkkel.

Február 7 - vasárnap: Érkezés Budapestre a kora reggeli órákban. (A forgalom és az útviszonyok függvényében!)


Egyéb költségek: A helyszínen kötelezően fizetendő hajójegy és "velencei turista adó" 45 €/fő


Fakultatív program: 15 € - Murano sziget és az üveggyár látogatásaAz esemény kezdete
2021.02.05
Az esemény vége
2021.02.07
Ár / fő
10 900 Ft
Útvonal / Felszállási helyek
Északi útvonal (M1) – Budapest - Tata/Tatabánya - Győr - Mosonmagyaróvár
KÖZELEG A 2021-ES VELENCEI KARNEVÁL IDŐPONTJA!

 

 


Velence

6 °C

köd
páratartalom: 100 %
szél: 7.2 km/h ÉÉNy
03.06.

8 °C
03.07.

6 °C
03.08.

7 °C
03.09.

8 °C